Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întâlnirea președintelui Comisiei pentru cultură și media, senatorul Viorel-Riceard Badea, cu echipa de conducere a Institutului Cultural Român din Franța

,,Diplomația culturală românească are o reprezentanță profesionistă și dedicată în capitala statului francez. Echipa de conducere a ICR Franța, formată din Doina Marian, director, și Cezar Preda, director adjunct, este solidă, implicată și dedicată promovării artiștilor români și operelor acestora.
Există însă și câteva probleme de ordin birocratic, iar îmbunătățirea legislației în domeniu va fi un punct important în viitoarea sesiune parlamentară a membrilor Comisiei pentru cultură și media. Trebuie să înțelegem cu toții, factori decizionali și nu numai, că promovarea culturii române și dincolo de granițele României nu este un moft. Este responsabilitatea noastră, a tuturor. Iar această activitate trebuie sprijinită concret și consistent din punct de vedere al alocărilor bugetare de către statul român” a declarat președintele Comisiei pentru cultură și media, senatorul Viorel-Riceard Badea, în cadrul unei întâlniri care a avut loc marți, 5 iulie a.c., la Paris.
La întâlnirea de la ICR Paris a participat și Liviu Jicman, președintele ICR, iar din partea MAE a fost prezent Andrei Novac, secretar de stat.
 
 


Go to top