Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatorului Vasile Dîncu, președintele Comisiei pentru afaceri europene, cu Domagoj Hajdukovic, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul Republicii Croația

Senatorul Vasile Dîncu, președintele Comisiei pentru afaceri europene, a avut, luni, 13 februarie a.c., o întrevedere cu delegația Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul Republicii Croația, condusă de Domagoj Hajdukovic.
În cadrul întâlnirii au fost abordate teme ce țin de cooperarea bilaterală în plan parlamentar, politic, economic, social și cultural.
Președintele Comisiei a exprimat aprecieri pentru relațiile bilaterale foarte bune bazate pe viziuni similare în cadrul UE și NATO, precum și în plan regional și internațional.
Senatorul Vasile Dîncu a remarcat evoluția deosebit de dinamică din ultimii ani a cooperării bilaterale, atât la nivel politico-diplomatic, cât și parlamentar. A subliniat, în context, importanța aderării la spațiul Schengen, reamintind faptul că România îndeplinește toate condițiile tehnice și a apreciat susținerea Croației în demersurile aderării.
De asemenea, președintele Comisiei pentru afaceri europene a exprimat ideea angajamentului continuu cu partenerii din Balcanii de Vest, subliniind eforturile de susținere ale României, necesare garantării drumului lor european, pe baza meritelor în îndeplinirea criteriilor de aderare.
Din delegația română, la întrevedere au mai participat senatorul Cristian Ghica, vicepreședinte al comisiei, senatoarea Gabriela Crețu, senatorarea Anca Dragu și senatorul Alfred-Laurenţiu-Antonio Mihai.
Parlamentarii români au adresat felicitări părții croate pentru aderarea la Zona Euro și au avut un schimb de opinii referitoare la efectele introducerii monedei Euro asupra economiei și impactul asupra populației. 
Atât partea română cât și partea croată au punctat aniversarea a 30 de ani de relații diplomatice, evidențiind importanța vizitei la București a președintelui Parlamentului Croat și cea a ministrului afacerilor externe și europene, ceea ce a întărit dialogul bilateral  și interesul ambelor părți față de valorificarea oportunităților cooperării dintre România și Croația.
În final, ambele părți au subliniat necesitatea aprofundării dialogului parlamentar la nivelul comisiilor de specialitate, ceea ce va contribui la realizarea unor proiecte și teme comune.
 
 



Go to top