Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai la reuniunea Comisiei generale pentru justiție, afaceri interne și cooperare în domeniul securității a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (Atena, 11-12 aprilie 2022)

Senatorul Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai, membru supleant al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP), a participat la reuniunea Comisiei generale a AP SEECP pentru justiție, afaceri interne și cooperare în domeniul securității, care s-a desfășurat în perioada 11-12 aprilie a.c., la Atena, în organizarea Parlamentului elen.
La reuniune au mai participat delegații ale parlamentelor din Bulgaria, Croația, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Republica Moldova și Turcia. 
Membrii comisiei AP SEECP au dezbătut proiectele de raport și de rezoluție cu tema Apărarea drepturilor omului și, în special, a drepturilor grupurilor vulnerabile. Documentele comisiei vor fi prezentate, spre adoptare, sesiunii plenare a AP SEECP, în luna iunie a.c. 
În deschiderea lucrărilor, au luat cuvântul președintele Comisiei, Christos Dermentzopoulos, șeful Delegației Parlamentului elen la AP SEECP și ministrul adjunct al justiției din Republica Elenă, Georgios Kotsiras. Oficialii eleni au făcut o prezentare a situației actuale și a măsurilor adoptate de guvernul elen în domeniul apărării drepturilor omului.
Adresându-se participanților pe marginea proiectului de raport, senatorul Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai a informat despre adoptarea Strategiei naționale privind drepturile persoanelor cu dizabilități 2022-2027, care are ca principal obiectiv asigurarea participării depline şi efective a persoanelor cu dizabilităţi, bazată pe libertatea de decizie, în toate domeniile vieţii şi într-un mediu accesibil şi rezilient. De asemenea, senatorul Mihai s-a referit la criza umanitară provocată de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, evidențiind sprijinul acordat de România miilor de refugiați ucraineni, majoritatea bătrâni, femei și copii, și măsurile adoptate în acest sens, precum oferirea de adăpost, transport, servicii medicale și sociale, drept de muncă, etc.



Go to top