Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea senatoarei Nicoleta Pauliuc, preşedinta Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, cu o delegație sud-coreeană, condusă de Shin Wonsik, ministrul apărării al Republicii Coreea

Preşedinta Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, senatoarea Nicoleta Pauliuc, a avut marţi, 18 iunie 2024, o întrevedere cu o delegație sud-coreeană, condusă de Shin Wonsik, ministrul apărării al Republicii Coreea. De asemenea, la întrevedere a participat și E.S. Rim Kap-soo, ambasadorul Republicii Coreea la București.
În cadrul întrevederii, senatoarea Nicoleta Pauliuc a apreciat dinamica pozitivă a dialogului politic la nivel înalt din ultimii ani, inclusiv la nivel parlamentar, consolidat pe fondul multiplicării intereselor strategice comune ale celor două țări și al consolidării cooperării pe linie de securitate și apărare.
Președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a subliniat faptul că Acordul-cadru de cooperare în domeniul apărării, ce a fost semnat cu prilejul vizitei Președintelui României în Republica Coreea, trebuie pus în aplicare și prin diplomație parlamentară. 
În contextul reprezentat de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina,  este oportună dezvoltarea relațiilor pe linie de industrie de armament și implicarea companiilor coreene în procesul de înzestrare a Armatei României, fiind punctată importanța componentei de offset, respectiv de transfer tehnologic și investiții de tip greenfield. 
În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii pe teme regionale, pentru a răspunde necesităților de dezvoltare ale statului român și al statului sud-coreean, cât și provocărilor generate de războiul de agresiune al Federației Ruse în Ucraina.



Go to top