Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Comunicat de presă – primirea de către doamna Anca Dana Dragu, președinta Senatului României, a E.S. doamnei Marjut Akola, ambasadoarea Republicii Finlanda în România – joi, 25 februarie 2021

Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a primit-o joi, 25 februarie a.c., pe E.S. doamna Marjut Akola, ambasadoarea Republicii Finlanda în România, în cadrul unei vizite de prezentare.
În cadrul dialogului, au fost abordate teme ce țin de cooperarea bilaterală româno-finlandeză în plan politic, economic și al educației.
Anca Dana Dragu a expus proiectele legislative pe care actuala coaliție de guvernare intenționează să le promoveze și implementeze, incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență, cu precădere în planul reformei instituționale, a legilor justiției și a reformei sistemului școlar și educației. În acest sens, președinta Senatului a arătat utilitatea și necesitatea implementării sistemului de învățământ școlar bazat pe un orar de la ”8 la 5” și completat cu asigurarea unei mese calde zilnice, adresând aprecieri pentru experiența finlandeză în domeniu.
Președinta Senatului a subliniat, de asemenea, utilitatea pentru mediul de afaceri din România a cooperării între sectorul bancar și cel antreprenorial, în vederea creșterii volumului creditelor acordate întreprinzătorilor, bazate  pe planuri de afaceri sustenabile și necesare dezvoltării economice. În acest sens, domnia sa a prezentat intenția actualei administrații de a înființa o Bancă Națională de Promovare care, alături de alte instrumente financiare, să asigure finanțarea și suportarea în comun, împreună cu investitorii, a eventualelor riscuri aferente unor proiecte de anvergură. Totodată, demnitarul român a subliniat importanța dezvoltării sectorului industrial, în special în plan energetic și prin adoptarea tehnologiilor verzi, sustenabile din punct de vedere ecologic.
Părțile au convenit asupra necesității intensificării dialogului în plan politic și parlamentar româno-finlandez și în format fizic, pe măsură ce efectele pandemiei Covid 19  vor scădea și vor permite acest lucru.



Go to top