Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

PSD-ALDE, scut în jurul lui Tăriceanu la Comisia Juridică din Senat

USR condamnă acțiunea intenționată a senatorilor PSD-ALDE de a împiedica discutarea, în Comisia Juridică a Senatului, a cererii DNA de ridicare a imunității parlamentare a președinteului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. USR consideră că Tăriceanu are obligația morală, ca orice cetățean, să răspundă acuzațiilor de corupție care i se aduc. Pentru a doua săptămână consecutiv, senatorii arcului guvernamental au absentat de la discuțiile din comisie, astfel încât cvorumul nu a fost asigurat.

”Călin Popescu Tăriceanu nu se mai poate ascunde la nesfârșit în spatele unor poceduri parlamentare. Dacă se consideră nevinovat, atunci nu ar fi nicio problemă să discutăm în Comisie și să votăm, în Plen, ridicarea imunității parlamentare. Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să aibă curajul să iasă în fața biroului pe care-l ocupă și să explice public de ce se ascunde în spatele unui vot, de ce nu dorește să fie fie audiat de procurori și de ce nu vrea să lase Justiția să se pronunțe asupra adevărului. DNA a solicitat încuviințarea începerii urmăririi penale, ne referim strict la demararea anchetei penale, cu domnul Tăriceanu ca suspect. PSD și ALDE nici măcar nu și-au asumat un vot de salvare pentru președintele ALDE, preferând să saboteze discuția pe regulament, provocând o lipsa a cvorumului. Dosarul lui Tăriceanu e unul tragic, căci spune povestea unor partide care au decis ca Justiția să nu fie înfăptuită. PSD și ALDE au stabilit că procurorii nu trebuie să îl ancheteze pe unul dintre liderii lor și că domnul Tăriceanu, aflat pe culmile electorale ale unui partid de 5-6%, se situează dincolo de lege, acolo unde procurorii nu pot avea acces la el”, spune senatorul USR George Dircă, membru al Comisiei Juridice din Senat.
Senatorii din Comisia Juridică l-au audiat pe Tăriceanu în sesiunea parlamentară din toamnă, dar - pe motiv că trebuie să studieze toate documentele din dosar - au amânat repetat elaborarea unui raport.
În urmă cu trei săptămâni, la presiunile USR, Biroul permanent al Senatului a stabilit că termenul limită pentru emiterea unui aviz la Comisia juridică să fie 2 aprilie. 

Raportul comisiei este unul consultativ, plenul fiind suveran în luarea unei decizii.



Go to top