Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Monica Anisie, președinta Comisiei pentru învățământ a Senatului: „România poate beneficia de o creștere economică semnificativă în următorii ani dacă învățământul dual devine o prioritate națională!"

Senatoarea Monica Anisie, președinta Comisiei pentru învățământ, l-a primit în data de 12 aprilie a.c. pe Giacomo Solari, șeful Biroului contribuției elvețiene din București din cadrul Ambasadei Elveției în România, la solicitarea acestuia.
Discuțiile au evidențiat oportunitatea și utilitatea dialogului constructiv privind  promovarea și dezvoltarea învățământului dual integrat. Președinta Comisiei pentru învățământ a Senatului României a subliniat necesitatea continuării dialogului extins la nivel național și regional între susținătorii educației duale și a mulțumit Elveției pentru sprijinul acordat țării noastre în acest domeniu.
„România ar putea beneficia de o creștere economică semnificativă în următorii ani dacă învățământul dual și profesional devine o prioritate națională. Și dacă mă gândesc la  fondurile alocate prin PNRR și la introducerea, conform noilor legi ale Educației, a învățământului dual și în sistemul universitar, condițiile ne sunt favorabile", a declarat  senatoarea Anisie. 
Partea elvețiană a prezentat în detaliu programele și proiectele elvețiene destinate  dezvoltării și formării profesionale duale, Solari menționând că a doua contibuție elvețiană la coeziunea Uniunii Europene cuprinde activități pentru dezvoltarea sistemului de învățământ dual în România în valoare de 10 milioane CHF.



Go to top