Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Ioan Vulpescu la reuniunea online a Comisiei culturale, de învățământ și sociale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN)

Senatorul Ioan Vulpescu, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a participat, marți, 7 iulie a.c., la cea de a 54-a reuniune a Comisiei culturale, de învățământ și sociale a APCEMN, ale cărei lucrări s-au desfășurat în format online.
La reuniune au mai participat delegațiile parlamentelor din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina, precum și secretarul general adjunct al Secretariatului Internațional Permanent al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), Sergey Goncharenko.
În deschiderea lucrărilor au luat cuvântul președintele Comisiei, Metin Gündoğdu, membru al Marii Adunări Naționale a Turciei, și secretarul general al APCEMN, Asaf Hajiyev.
Comisia a adoptat proiectele de Raport și Recomandare privind Conservarea și rolul contemporan al clădirilor istorice cu destinație medicală din statele membre CEMN, temă propusă de senatorul Ioan Vulpescu, membru al Comisiei. Documentele vor fi prezentate Adunării Generale a APCEMN, spre dezbatere şi adoptarea formei finale, de senatorul Ioan Vulpescu, raportor al Comisiei pentru proiectul de Raport, şi Metin Gündoğdu, raportor al Comisiei pentru proiectul de Recomandare.
În cadrul aceleiași reuniuni, reprezentantul OCEMN a prezentat o informare cu privire la activitățile din ultima perioadă ale Organizației, menționând, cu această ocazie, decizia de prelungire a Președinției în exercițiu a României la OCEMN, din primul semestru al anului în curs, și pentru a doua jumătate a anului.
În încheierea reuniunii, participanții au stabilit tema viitorului raport al Comisiei, respectiv Rolul parlamentelor în combaterea pandemiei – aspecte sociale.



Go to top