Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului Republicii Franceze, senatorul Jean-François Rapin, la care a luat parte și Anca Dana Dragu, președinta Senatului României și membră a Comisiei pentru afaceri europene

Comisia pentru afaceri europene a Senatului, condusă de senatorul Angel Tîlvăr, a avut joi, 30 septembrie a.c., o primă întrevedere, cu omologii francezi, aflați într-o vizită oficială în România. Evenimentul a fost planificat în cadrul reuniunii comune din 12 mai 2021 și reprezintă una dintre etapele colaborării parlamentare a Senatului francez cu cel român.
În cadrul ședinței comune au fost abordate multiple subiecte precum: colaborarea româno-franceză, Conferința privind viitorul Europei, efectele crizei Covid-19 asupra economiei Uniunii Europene, digitalizarea, securitatea cibernetică și migrația.
Președinta Senatului României, Anca Dana Dragu a avut o intervenție pe tema economiei europene post covid-19.
Președintele Angel Tîlvăr a evocat parcursul pozitiv al relațiilor bilaterale și nevoia de colaborare parlamentară pe teme europene care preocupă atât Franța, cât și România.  
De asemenea, președintele Comisiei a afirmat că Parteneriatul strategic reprezintă o oportunitate pe care ambele țări trebuie să o fructifice, într-o lume dominată de provocări și crize pe diferite paliere ale societății. În ceea ce privește sectorul digital, delegația României, prin senatorii Sorin Bumb și Vlad Pufu, a susținut consolidarea dimensiunii digitale a UE ca fiind un domeniu prioritar.
Senatorul Alexandru Nazare a evidențiat faptul că prezența României în board-ul Centrului Cyber al UE ar fi benefică și pentru prietenii noștri francezi.
Din partea Comisiei pentru afaceri europene au participat senatorii Cristian Ghica, vicepreşedintele Comisiei, Vlad-Mircea Pufu, secretarul Comisiei, Dănuț Bica, Sorin-Ioan Bumb, Gabriela Creţu, Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai şi Alexandru Nazare.
Delegația franceză a fost alcătuită din senatorii Jean-François Rapin, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului Republicii Franceze, Gisèle Jourda, vicepreședinte al Comisiei, Didier Marie, vicepreședinte al Comisiei, François Calvet, secretar al Comisiei,  Marta de Cidrac, secretar al Comisiei.
 
 



Go to top