Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Angel Tîlvăr, cu Daniela Grigore Gîtman, secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe


Comisia pentru afaceri europene a Senatului condusă de preşedintele Angel Tîlvăr a organizat marți, 31 mai a.c., o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul Afacerilor Externe, Daniela Grigore Gîtman.
Întrevederea a avut drept scop prezentarea și dezbaterea concluziilor Conferinței privind Viitorul Europei (CoFE).
Conferința privind viitorul Europei a reprezentat, în premieră, începând din luna aprilie 2021, un exercițiu amplu de consultare cu cetățenii europeni despre așteptările lor de la Uniunea Europeană.
Consultarea a dus la 49 de propuneri care conțin mai mult de 300 de recomandări care vor crea dezbateri intense în statele membre ale Uniunii Europene.
Secretarul de stat pentru afaceri europene, Daniela Gîtman, a subliniat faptul că cele 49 de propuneri de schimbare urmează să fie acum evaluate de țările UE, iar rezultatele vor trebui  încadrate într-un format de decizie.
Președintele Comisiei, Angel Tîlvăr a amintit evenimentele organizate de Comisia pentru afaceri europene sub egida Conferinței privind Viitorul Europei, subliniind importanța parteneriatului cu mediul academic și cu reprezentanții mediului asociativ.
De asemenea, senatorul Angel Tîlvăr a evidențiat faptul că acest nou exercițiu, Conferința privind Viitorul Europei, necesită o evaluare amănunțită în vederea examinării nivelului de participare al cetățenilor la această modalitate nouă de consultare amplă.
Întâlnirea a fost organizată în baza Legii nr. 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene.


 


 



Go to top