Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

U prilejul împlinirii a zece ani de când România a devenit membră a Uniunii Europene

Cu prilejul împlinirii a zece ani de când România a devenit membră a Uniunii Europene, Comisia pentru Afaceri Europene din Senatul României salută progresele făcute de țara noastră în procesul său de modernizare și dezvoltare, evidențiind totodată eforturile care mai sunt necesare astfel încât procesul de convergență să fie complet.
România este un exemplu de succes al integrării europene, prin creșterea economică și îmbunătăţirii calităţii vieţii cetăţenilor români, iar acest potențial trebuie exploatat și mai mult prin valorificarea avantajelor Pieţei Unice Europene.
România a demonstrat în toți acești ani caracterul profund european, promovând o Uniune Europeană mai puternică și mai solidară, apărătoare a valorilor şi principiilor fondatoare ale civilizației europene. Experiența acumulată déjà îi va permite ca în anul 2019 să-și asume decizii de importanță europeană prin preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene.
Din această perspectivă, Comisia pentru Afaceri Europene se va implica activ în organizarea acestui eveniment de anvergură europeană și va continua promovarea avantajelor și mecanismelor Uniunii Europene printre români, astfel încât aceștia să contribuie la definitivarea lui în beneficiul tuturor cetăţenilor.
 


Go to top