Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea Comisiilor de apărare și politică externă din Senatul României, cu o delegație de senatori francezi, condusă de Christian Cambon, președintele Comisiei pentru afaceri externe, apărare și forțe armate a Senatului Franței

Reprezentanții Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și ai Comisei pentru politică externă din Senat au purtat discuții marți, 5 aprilie a.c., cu membrii unei delegaţii franceze conduse de Christian Cambon, președintele Comisiei pentru afaceri externe, apărare și forțe armate a Senatului Franței. Alături de acesta, vizitează România şi senatorii francezi Gilbert Bouchet, Philippe Paul, Marie-Arlette Carlotti şi Olivier Cigolotti.
 
În cadrul vizitei oficiale pe care am avut-o în decembrie 2021 la Paris, am adresat o invitaţie reprezentanţilor Parlamentului Franţei de a organiza o şedinţă comună în care să discutăm dosarele importante pe care le împărtăşim cu partea franceză. Vizita senatorului francez Christian Cambon și a colegilor acestuia este importantă într-un dublu context: a) situaţia creată de războiul de agresiune Federaţiei Ruse asupra Ucrainei şi faptul că  forţa de reacţie a NATO din România va fi condusă de Franţa; b) Franţa deţine în acest moment preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi avem speranţa că România va putea intra în Spaţiul Schengen în această perioadă. De notat că a fost aprobată recent Rezoluția Consiliului OCDE privind deschiderea discuțiilor de aderare cu România iar sprijinul Parisului a fost foarte important în acest demers”, a declarat senatoarea Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat.
 
„Aş cataloga această şedinţă a Comisiilor de apărare și politică externă din Senatul României şi a Comisiei de apărare din Senatul Franţei drept una istorică, de natură să aducă îmbunătățiri calitative dialogului bilateral dintre ţările noastre şi să creeze un culoar semnificativ pentru România, în perioada următoare, pentru atingerea unor obiective importante pe care urmărim să le atingem încă de la momentul aderării la UE în 2007”, a concluzionat Nicoleta Pauliuc.



Go to top