Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea preşedintelui Comisiei pentru afaceri europene, senatorul Angel Tîlvăr, cu deputatul Luís Capoulas Santos, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Adunării Republicii din Portugalia

Marţi 16 noiembrie a.c., senatorul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, a participat la o întrevedere în format online cu membrii Comisiei pentru afaceri europene a Adunării Republicii din Portugalia, condusă de deputatul Luís Capoulas Santos.
Senatorul Angel Tîlvăr, a evidenţiat colaborarea excelentă cu Portugalia atât în plan bilateral cât şi în cadrul Uniunii Europene. În ceea ce priveşte viitorul Uniunii Europene, domnia sa a subliniat că Planurile Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă o oportunitate pentru toate statele membre, de consolidare a capacității investiționale și de implementare a unor reforme esențiale creșterii rezilienței și asigurării unei normalizări durabile. În acest sens, domnia sa a prezentat elementele constitutive ale PNNR-ului României și a lansat discuția despre monitorizarea acestuia. 
De asemenea, în cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii referitor la Conferința privind Viitorul Europei, energia verde/ Pactul Verde European (Green Deal), rezultatele și concluzii după exercitarea Președinției României la Consiliului UE (semestrul I, 2019) și a Președinției portugheze la Consiliului UE (semestrul I, 2021),  precum şi MCV pentru România, migraţia şi măsurile luate în cele două state pentru încurajarea revenirii în ţară a cetățenilor.
Anca Dana Dragu, preşedinta Senatului şi membră a Comisiei, a vorbit despre măsurile care ar trebui luate pentru redresarea Uniunii Europene post-Covid-19. Domnia sa a evidenţiat necesitatea unei creşteri economice care să fie sustenabilă, verde, dar şi inclusivă. În acest sens, a exemplificat Planul de Redresare/ NextGenerationEU care va susține tranziția către o creștere economică sustenabilă, rezilientă și echitabilă, contribuind în același timp, la continuarea reducerii decalajelor de dezvoltare între statele membre.
La dezbatere au participat şi senatorii: Cristian Ghica, vicepreşedintele Comisiei, Vlad-Mircea Pufu, secretarul Comisiei, Gabriela Creţu, Sorin-Ioan Bumb, Robert-Marius Cazanciuc şi Dănuț Bica, membri ai Comisiei.
 
 
 



Go to top