Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Comisiei pentru cultură și media, senatorul Viorel Badea, cu Reprezentantul pentru Libertatea Media al OSCE, Teresa Ribeiro

Senatorul Viorel Badea, președintele Comisiei pentru cultură și media a avut o întrevedere marți, 7 iunie a.c., cu Reprezentantul pentru Libertatea Media al OSCE, Teresa Ribeiro, aflat într-o vizită de lucru în România.
În cadrul discuțiilor, au fost abordate o serie de teme de interes, precum situația libertății de exprimare și a libertății mass-media în România și în regiune, inclusiv în contextul pandemiei și al războiului din Ucraina, necesitatea protejării jurnaliștilor în situații de conflict, importanța combaterii știrilor false și a dezinformărilor, inclusiv prin introducerea unor cursuri predate în școli, pentru a-i învăța pe tineri să identifice știrile false și acțiunile de dezinformare.
Senatorul Badea a reafirmat angajamentul Parlamentului României pentru protejarea drepturilor și a siguranței jurnaliștilor, precum și a libertății mass-media și a exprimat, cu acest prilej, apreciere față de activitatea Reprezentantului OSCE în acest domeniu.
 
 



Go to top