Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Comisiei pentru afaceri europene din Senatul României, Vasile Dîncu, cu ambasadorul Ucrainei în România, E.S. Ihor Prokopchuk

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Senatului României, senatorul Vasile Dîncu, l-a primit joi, 7 martie a.c., pe ambasadorul Ucrainei în România, E.S. Ihor Prokopchuk.
 
Înaltul demnitar român a exprimat sprijinul de neclintit pentru independența, integritatea teritorială, suveranitatea Ucrainei și a drepturilor fundamentale ale cetățenilor săi, cu ocazia celei de-a doua comemorări a lansării agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei și cea de-a zecea comemorări a anexării ilegale a Peninsulei Crimeea. În cadrul discuțiilor, mesajul transmis a fost foarte clar: - ajutorarea apărării Ucrainei în fața atacului nejustificat al Federației Ruse reprezintă apărarea propriilor cetățeni și a valorilor pe care le susținem și care stau la baza Uniunii Europene: democrație, drepturile omului, libertate.
 
Senatorul Vasile Dîncu a arătat că sprijinul puternic al României pentru Ucraina va continua, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale. Ucraina, în procesul său de integrare în U.E, trebuie că continue ritmul ascendent al reformelor, în litera și spiritul valorilor promovate de marea familie europeană.
 



Go to top