Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Cu prilejul împlinirii a 143 de ani de la fondarea Societății de Cultură Macedo-Română președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, senatorul Claudiu-Richard Târziu, îl felicită pe președintele acesteia, prof. univ. dr. Nicolae Saramandru

Cu prilejul împlinirii a 143 de ani de la fondarea Societății de Cultură Macedo-Română (23 septembrie 1879), președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, senatorul Claudiu-Richard Târziu, a adresat președintelui Societății de Cultură Macedo-Română, profesorul universitar doctor Nicolae Saramandu, sincere felicitări și urări de succes în nobila activitate pe care o desfășoară în beneficiul fraților români din sudul Dunării – meglenoromâni și aromâni – aflați în dificultate culturală și identitară. Senatorul Târziu a reiterat susținerea pe care Comisia pentru românii de pretutindeni o asigură în efortul Societății pentru sprijinirea românilor din Balcani.
„Aromânii și meglenoromânii din statele balcanice sunt parte inseparabilă a poporului român, iar România, ca stat înrudit al acestora, are obligația morală și constituțională de a-i proteja și ajuta pentru păstrarea identității românești și a dialectelor lor, ca parte a acestei identități.
Folosim ocazia pentru a mulțumi Societății pentru Cultură Macedo-Română pentru colaborarea în etapa de adoptare a Legii pentru instituirea Zilei Românității Balcanice – 10 mai, votată în cvasiunanimitate de cele două Camere ale Parlamentului.
Vă încredințăm de întreaga noastră susținere privind elaborarea și adoptarea altor acte legislative menite să faciliteze și să amplifice sprijinul pe care România îl acordă minorităților sale înrudite din Albania, Bulgaria, Grecia, Republica Macedonia de Nord și Serbia vorbitoare ale dialectelor limbii române, aromân, meglenoromân sau dacoromân.
Urând Societății de Cultură Macedo-Română succes pe mai departe în activitatea sa constantă de susținere a fraților români sud-dunăreni, vă asigurăm de profunda noastră considerație”, a declarat președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat.



Go to top