Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatoarei Lucica Muntean la reuniunea interparlamentară cu tema: „Suntem puternice: femeile conduc lupta împotriva Covid-19”

Senatoarea Lucica Muntean, membru al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități a participat la data de 4 martie a.c., la reuniunea online având ca temă „Suntem puternice: femeile conduc lupta împotriva Covid-19”, organizată de Comisia pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen din Parlamentul European, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.                
Reuniunea a fost deschisă de Evelyn Regner, preşedinta Comisiei pentru drepturile femeilor și egalitatea de gen din Parlamentul European, David Sassoli, preşedintele Parlamentului European şi Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. Printre reprezentanţii de marcă s-au numărat Ekaterini Sakellaropoulou, președinta Greciei şi Hellena Dalli, Comisarul european pentru egalitatea de gen.
În sesiunea de dezbateri cu tema „Femei în prima linie și lecții învățate din gestionarea crizei”, femei lideri politici, doctori și experți în egalitatea de gen au împărtășit cu eurodeputați  și membri ai parlamentelor naţionale experiențe personale și bune practici de emancipare a femeilor în timpul crizelor, precum cea declanșată de Covid-19, scopul fiind creșterea gradului de conștientizare a situațiilor cu care se confruntă femeile în timpul crizei.



Go to top