Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, a E.S. Ilir Tepelena, ambasadorul Republicii Albania în România

Senatorul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, l-a primit în data de 15 noiembrie a.c., pe E.S. Ilir Tepelena, ambasadorul Republicii Albania în România, într-o vizită de curtoazie.
Senatorul român și-a exprimat interesul pentru consolidarea dialogului și a schimburilor parlamentare la nivelul Comisiilor de specialitate dintre Senatul României și Parlamentul Albaniei, reafirmând opțiunea României pentru extinderea Uniunii Europene.
Demnitarul român a amintit că Albania este un prieten apropiat, un partener valoros și un aliat de încredere al României. În acest context, a menționat că minoritatea albaneză din România și minoritatea aromână din Albania reprezintă cea mai valoroasă legătură umană care poate consolida și mai mult colaborarea dintre cele două state. De asemenea, a transmis încurajări în procesul de adoptare a legislației secundare care să ajute minoritatea română din Albania să-și păstreze identitatea națională.
Totodată, senatorul român a subliniat că aderarea la UE trebuie să fie, în esență, un proces de împărtășire a valorilor europene.
În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au menționat și necesitatea de finalizare a procesului de stabilire a unei linii aeriene directe București - Tirana.
 

 Go to top