Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, a președintelui Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod

Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, senatorul Titus Corlățean, l-a primit la data de 5 septembrie 2023, pe Paul Grod, președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor.
În cadrul întrevederii, senatorul Titus Corlățean a reiterat poziția consecventă și fermă a României de condamnare a agresiunii comise de Federația Rusă împotriva Ucrainei, precum și sprijinul pentru integritatea teritorială, suveranitatea și independența statului ucrainean, inclusiv pentru agenda europeană a acestuia și adoptarea, înainte de finalul anului 2023, a unei decizii pentru începerea negocierilor de aderare la UE.
Președintele Comisiei pentru politică externă a evidențiat, de asemenea, sprijinul multidimensional și consistent al României pentru Ucraina și cetățenii săi în domenii precum facilitarea exporturilor de cereale ucrainene, sprijinul umanitar pentru populația civilă ucraineană, precum și sprijinul pentru refugiații din Ucraina.
Cei doi oficiali au trecut în revistă elementele principale ale politicilor de integrare ale statului român în domeniul drepturilor minorităților naționale, care au fost considerate de către președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor ca fiind un etalon la nivel internațional. În acest sens, senatorul Corlățean a arătat că tema drepturilor minorităților naționale din Ucraina trebuie să fie abordată în conformitate cu standardele Consiliului Europei, prezervarea identității naționale a etnicilor români din Ucraina reprezentând o prioritate pentru România.
 



Go to top