Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Participarea senatorului Titus Corlățean la dezbaterea pe tema: 70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Este asigurată libertatea religioasă pentru creștini? - 10 aprilie 2019

Senatorul Titus Corlățean și parlamentarul ucrainian Pavlo Ungurian au prezidat, în marja celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, dezbaterea pe tema „70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Este asigurată libertate religioasă pentru creștini?”. La lucrări au participat numeroși membri APCE, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale internaționale și invitați proveniți din state membre europene.
Dezbaterea a adus în atenție aspectele semnalate în raportul realizat de Asociația Open Doors  - organizație neguvernamentală din Franța care monitorizează la nivel global situația creștinilor și a bisericilor creștine, indiferent de cultul de care aparțin și care sprijină creștinii persecutați din întreaga lume. A fost prezentat un raport detaliat care include informații confirmate și date statistice privind situația dificilă cu care se confruntă cultele creștine în anumite regiuni, evoluțiile îngrijorătoare din ultimii ani, înregistrate pe fondul creșterii amenințărilor mișcărilor teroriste, precum și cazuri concrete în care familiile creștine și  reprezentanții cultelor creștine sunt amenințati, supuși actelor de violență, torturați și chiar uciși pe motivul apartenenței la o confesiune religioasă creștină.  
Senatorul Titus Corlățean a reafirmat importanța promovării libertății religioase și respectării drepturilor fundamentale ale fiecărui cetățean, precum și importanța combaterii discriminării, fundamentate pe criteriul libertății religioase. 
Senatorul român a propus o moțiune pentru rezoluție prin care se inițiază procedura unei dezbateri pe tema situației creștinilor din diferite regiuni, în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, organism internațional care promovează și veghează la respectarea drepturilor fundamentale ale fiecărei persoane. Moțiunea a fost ulterior semnată de un număr semnificativ de membri APCE și înscrisă în registrul Adunării Parlamentare pentru redactarea și prezentarea unui raport al Adunării pe această temă.



Go to top