Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism din Senatul României s-a întâlnit cu ambasadorul Georgiei la București

Eugen Țapu-Nazare, președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism din Senatul României, a primit-o marți, 3 octombrie a.c., pe E.S. Tamar Beruchashvili, ambasadorul Georgiei la București. Întrevederea a avut loc la o săptămână după vizita președintelui Parlamentului Georgiei, Salva Papuashvili, la Senatul României și reflectă bunele relații dintre cele două țări.
Discuțiile dintre cei doi oficiali au evidențiat oportunitățile pe care România și Georgia le au pentru dezvoltarea parteneriatului economic deja existent. Ca țări riverane Mării Negre, cooperarea și conectivitatea reprezintă deziderate majore, mai ales în contextul geopolitic actual. Președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism a vorbit și despre potențialul turistic al României, aspect evidențiat și de partea georgiană, domeniu în care există oportunitatea dezvoltării unei rute turistice de transport între România și Georgia, pe Marea Neagră, rută ce poate fi folosită și pentru transportul de mărfuri. 
În cadrul întâlnirii, președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism din Senatul României a reiterat sprijinul pe care țara noastră îl acordă Republicii Georgia în ceea ce privește traseul european și euroatlantic.
La final, cele două părți au convenit asupra unor întâlniri viitoare, în vederea stabilirii unui calendar comun de acțiuni, care să accentueze colaborarea dintre România și Georgia. 



Go to top