Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Tehnologia informației și sănătatea tinerilor. Un click distanță de pandemia digitală

Comisia pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială, în colaborare cu Comisia pentru sănătate, au organizat la 30 septembrie a.c., la sala Avram Iancu, conferința “Tehnologia informației și sănătatea tinerilor; Un click distanță de pandemia digitală”.
 
 
Conferința a fost moderată de senatorul Claudiu-Marinel Mureșan, președintele Comisiei pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială, cel care a susținut și cuvântul de deschidere.
 
Cele patru module ale evenimentului au cuprins următoarele teme, supuse dezbaterii:  ”Well-being digital și învățare conectată.  Crearea unui parteneriat triunghiular sustenabil profesor-elev-părinte”, ”Digitalizarea educației: autonomia tinerilor și cooperarea dintre profesori și părinți,  ”Benefiiciile și riscurile accesului la tehnologie”, ”Sinergia dintre inteligența emoțională și inteligența artificială: îmbunătățirea echilibrului psihologic prin servicii psihologice avansate”,  ”Navigarea în pandemia digitală: protejarea sănătății mintale a copiilor și tinerilor”, ”Impactul multifațetat al tehnologiei informației și al inteligenței artificiale asupra sănătății mintale a copiilor și adolescenților”,  ”Tehnologia informației în medicina de familie prezent și perspective” și  ”Digitalizarea în acțiune: provocări și oportunități pentru tineri și comunitate.”
 
La dezbateri au participat: Constantin-Edmond Cracsnerpreședintele Colegiului psihologilor din România, dr. Hamid Peseschkian – președintele Asociației mondiale pentru psihoterapie pozitivă și transculturală și  director al Academiei de psihoterapie din Wiesbaden (Germania), psihiatru, neurolog și psihoterapeut, Ewa Dobiala - psihiatru, psihoterapeut, supervizor în cadrul Asociației de psihiatrie din Polonia și WAPP, șeful Secţiei de psihiatrie din cadrul Institutului Scovorodian de investigaţii, (Łódź-Polonia) și director medical la Centrul de sănătate mentală din Leszno, Oana Cueșdeanu, psiholog și supervizor în psihologie clinică, psihoterapeut și trainer în psihoterapie pozitivă, dr. Valeria Herdea - președinte CNAS, dr. Laura Comnea - vicepreședinte Asociația Română pentru educație pediatrică în medicina de familie, Liviu Andrei Țăran - absolvent “International Baccalaureate” (Sandefjord Norvegia), fost președinte al Consiliului elevilor acestui liceu. Au mai participat specialiști IT, medici, psiho-terapeuți, studenți, elevi și profesori, dar și reprezentanți ai unor instituții precum Autoritatea pentru Digitalizarea României ADR (MCID),  Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) sau Agenția Națională Antidrog.
 
Prezentările susținute de vorbitori au subliniat provocările actuale cu care se confruntă specialiștii, părinții și profesorii în efortul de a echilibra relația dintre inteligența emoțională și inteligența artificială. Complexitatea subiectului va consolida cooperarea dintre aceștia, rezultând în proiecte menite să sprijine dezvoltarea armonioasă a tinerilor.



Go to top