Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Deputatul Mihai Weber, președintele Comisiei pentru Controlul SIE: „La un an de la începutul invaziei, analizând trecutul, privind în viitor, doar prin continuarea abordării unitare se pot descuraja acțiunile distructive ale Rusiei. România va dovedi, în continuare, că este un partener de încredere, neexistând altă opțiune: asigurând securitatea generală, asigurăm și securitatea noastră”

 
La un an de la începutul războiului de agresiune a Federației Ruse în Ucraina, se confirmă coeziunea comunității internaționale, care a făcut front comun în susținerea Ucrainei, a libertății și a valorilor democratice. Dacă Rusia credea că războiul va duce la divizare în cadrul UE și NATO, s-a dovedit exact contrariul.
Sunt elocvente, în acest sens, declarațiile recente, ale președintelui SUA, Joe Biden: „Angajamentul Statelor Unite față de Alianța noastră NATO și articolul 5 este solid. Și fiecare membru al NATO știe asta. Și Rusia știe asta. Un atac împotriva unuia este un atac împotriva tuturor. Este un jurământ sacru. Un jurământ sacru de a apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO”.
Acest lucru demonstrează, așa cum am mai afirmat, că apartenența la NATO și UE reprezintă garanții de securitate pentru țara noastră pe care aceasta nu le-a mai avut niciodată.  Privind în viitor, doar prin continuarea abordării unitare se pot descuraja acțiunile distructive ale Rusiei.  România va dovedi, în continuare, că este un partener de încredere, neexistând altă opțiune: asigurând securitatea generală, asigurăm și securitatea noastră.
De aceea vreau să subliniez, în încheiere, că românii trebuie să aibă încredere că instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale își fac datoria.
 
 



Go to top