Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Anunțuri

Implementarea măsurilor referitoare la prevenirea şi limitarea expunerii la îmbolnăvirea cu Coronavirus, astfel cum sunt prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1130/2021

Măsuri referitoare la accesul în instituţie:
  • Accesul invitaţilor în incinta Senatului este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • Accesul turiştilor pe spaţiile Senatului se face pe la intrarea Al (Calea 13 Septembrie), prin prezentarea dovezii vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • în cazul invitaţilor şi turiştilor proveniţi din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, dovada se face prin intermediul unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecţia cu virusul SARS-CoV-2.
  • Pe durata prezenţei în Palatul Parlamentului şi pe perioada vizitei persoanele sunt obligate să respecte măsurile sanitare de prevenire afişate pe panourile de mari dimensiuni amplasate în locaţiile circulate (PI. bufete, holuri, lifturi).
  • în continuarea măsurilor deja adoptate, prezenţa invitaţilor la diverse evenimente aflate pe agenda parlamentară, se face cu analizarea de către persoanele competente, astfel încât la aceste evenimente să participe strict persoanele a căror prezenţă este absolut necesară.
  • Prezenţa reprezentanţilor mass media acreditaţi la Senat este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.


Go to top