Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Vizita de lucru a senatorului Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai în Statele Unite ale Americii

În perioada 11 -17 noiembrie 2022, senatorul Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai, membru al Comisiei pentru politică externă a Senatului, a efectuat o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, la invitația lui Antonio Munoz,  senator al Statului Ilinois.
Cu această ocazie, domnia sa a participat la evenimentul Illinois General Assembly Fall Veto Session in Springfield, organizat la Senatul Statului Illinois, precum și la o serie de evenimente și acțiuni, organizate de partea americană având ca temă colaborarea dintre Guvernul României și Statul Ilinois și elaborarea unui plan privind dezvoltarea unei cooperări mai puternice între Senatul României și Senatul acestui stat. 
Au avut loc întâlniri cu senatori și deputați americani care reprezintă o largă populație de cetățeni americani de origine română, în condițiile unei prezențe a peste 100.000 dintre aceștia în regiunea Chicago, realitate care constituie un impuls pentru guvernul Statului Ilinois, pentru a constitui o relație mai puternică cu Guvernul României și poporul român.
Temele de discuții abordate cu oficialii americani au vizat relația bilaterală,  comunitatea românilor din Illinois, siguranța Europei de Est și protecția asigurată de NATO.
Programul vizitei a cuprins întrevederi cu Jeames O. Langfelder, primarul din Springfield, capitala statului Illinois, cu Christopher Welch, Speaker în cadrul Camerei Reprezentanților din Illinois, dar și alți senatori și reprezentanți ai Parlamentului statului, cu Michael Frerichs, trezorierul statului Illinois, o întâlnire cu comunitatea română ortodoxă din Chicago, și participarea la  un moment religios (Sfânta Liturghie) alături de aceștia, și participarea la slujba organizată de Catedrala Ortodoxă Română ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Chicago, lăcaș de cult ortodox care este și reședința Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi.
Vizita în Statele Unite a fost relatată în multiple publicații americane, printre care  cotidianul The New York Today, ziarul economic Time Business News, Just American News, Fav Celebrity și Belle News, precum și în multe alte publicații de peste ocean, care au scris despre acest turneu menit să consolideze relațiile dintre continentul European și Statele Unite ale Americii.
Totodată, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Fox 32 Chicago, senatorul român a vorbit despre suportul pe care NATO îl oferă atât României, cât și țărilor membre, subliniind colaborarea dintre România și America.
https://www.fox32chicago.com/video/1143051?fbclid=IwAR3SvijVrFOc6oWiT5jcoYluuUvyRjsZ9xmx4HE2TzHflXkADZ-F6-zARwQ

Senatorul Alfred-Laurențiu-Antonio Mihai, a efectuat deplasarea externă în SUA din fonduri proprii.
 
https://thenewyorktoday.com/alfred-lauretiu-mihai-a.../...
https://timebusinessnews.com/press-release-alfred.../...
https://bellenews.com/.../pr-alfred-lauretiu-mihai-a.../...
http://www.favcelebrity.com/pr-alfred-lauretiu-mihai-a...
https://justamericannews.com/alfred-lauretiu-mihai-a.../...
 
 



Go to top