Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Vizita în România a Comisiei pentru democrație și securitate a Adunării Parlamentare a NATO

În perioada 4-6 aprilie a.c. mai multi membri ai Comisiei pentru democrație și securitate a AP NATO au efectuat o vizită în România, la București și Constanța. Pe durata vizitei, senatorii Vasile Dîncu (România) și Rodrigue Demeuse (Belgia) au prezidat lucrările Comisiei.
În prima parte a vizitei, la București, membrii AP NATO au discutat cu înalți oficiali și  experți ai țării gazdă pe teme precum: prioritățile politicii externe a României, impactul invaziei ruse în Ucraina asupra securității Mării Negre, abordarea României privind implementarea Agendei ”Femeile, Pacea și Securitatea”, prioritățile politicii de apărare și contribuția României la securitatea Aliaților, reziliența societății la amenințările hibride și emergente, ș.a.
De asemenea, parlamentarii AP NATO au purtat un dialog cu studenții Universității Naționale de Apărare Carol I, referitor la rolul NATO în protejarea populației din spațiul euroatlantic.
În cea de-a doua parte a vizitei,  membrii AP NATO au avut ocazia să viziteze portul Constanța, unde le-a fost prezentat rolul portului în facilitarea exporturilor ucrainene, importanța portului pentru securitatea energetică a României și impactul războiului asupra rutelor comerciale și securității maritime a Mării Negre.
Vizita s-a încheiat la baza aerienă 57 ”Mihail Kogălniceanu”, unde membrii AP NATO au fost întâmpinați de comandantul bazei și de reprezentanți ai militarilor aliați aflați în misiune de apărare pe teritoriul țării noastre.



Go to top