Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Întrevederea președintelui Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, cu viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani

Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a avut astăzi, 20 iunie 2019, o întrevedere cu viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, aflat într-o vizită oficială în România.
Cu acest prilej, președintele Senatului a apreciat nivelul bun al cooperării bilaterale dintre cele două state și perspectivele consolidării acesteia prin contacte la nivel înalt și prin oportunitățile oferite de diplomația parlamentară.
Oficialul român a subliniat necesitatea consolidării relațiilor economice și a exprimat interesul României pentru promovarea în continuare a cooperării dintre cele două state, precizând că există încă un potențial neexplorat în domeniul investițiilor și al schimburilor comerciale. Președintele Senatului a arătat că România deține un avantaj comparativ în regiune în domenii precum agricultura, energia regenerabilă, petrol și gaze, IT, industria de apărare, turism și ape minerale și a afirmat că investițiile în țara noastră ar aduce beneficii ambelor economii. De asemenea, dl. Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că România este pregătită să avanseze cooperarea sectorială cu Qatar în domenii de interes comun și să dezvolte proiecte bazate pe parteneriatul public-privat.
Președintele Senatului a mai precizat că statul Qatar reprezintă un partener strategic important și că există toată deschiderea pentru consolidarea suplimentară a relației substanțiale existente. Totodată, oficialul român a evidențiat preocuparea existentă la nivelul UE față de efectele negative ale crizei din Golf. exprimând susținerea României pentru demersurile internaționale de mediere a crizei și a menționat că, în timpul președinției României a Consiliului UE, au fost urmărite îndeaproape evoluțiile politice și de securitate din regiunea Golfului și susținute eforturile UE de promovare a păcii și stabilității în regiune.
În încheiere, președintele Senatului a arătat că încurajează și sprijină toate formele de dialog politic, ca mijloc de abordare a problemelor, pentru formularea unui răspuns cât mai adecvat la provocările regionale și internaționale, în special cele privind lupta împotriva extremismului violent și a radicalizării.
 
 



Go to top