Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK


 
Primirea de către președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu
Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, l-a primit miercuri, 1 septembrie a.c., pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, aflat în vizită în România.
Președinta Senatului l-a felicitat pe domnul Igor Grosu pentru rezultatul alegerilor parlamentare, care deschide drumul Republicii Moldova către modernizare și o dezvoltare solidă în beneficiul întregii societăți. Votul cetățenilor demonstrează că societatea a optat fără îndoială pentru înscrierea pe un parcurs pro-reformă și european ireversibil.
În cadrul discuțiilor, Anca Dana Dragu a subliniat că România și Republica Moldova au o relație specială bazată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie și a evidențiat importanța Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova în dinamica relațiilor.
În încheierea întrevederii, s-a agreat deschiderea unor oportunități de cooperare aprofundată între cele două state pe toate palierele, inclusiv la nivel de comisii parlamentare, pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale, în condițiile în care România a fost și va rămâne cel mai apropiat și mai sincer prieten al Republicii Moldova.Primirea de către președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a ambasadorului Republicii Kazahstan, E. S. dl. Nurbakh Rustemov
Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, l-a primit joi, 22 iulie a.c., pe ambasadorul Republicii Kazahstan, E. S. dl. Nurbakh Rustemov.
În cadrul întrevederii, președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a evidențiat faptul că Republica Kazahstan este un partener cheie al României în Asia Centrală, fapt subliniat și de dezvoltarea unui dialog dinamic și fructuos atât la nivel bilateral, cât și multilateral.
De asemenea,  demnitarul român a arătat că este necesar să se continue eforturile pentru diversificarea comerțului bilateral și a legăturilor economice, inclusiv prin identificarea unor modalități de reducere a efectelor pandemiei în domenii precum:  întreprinderi mici și mijlocii, transport, agricultură, apă și mediu, comunicații, infrastructură digitală, educație, cultură și turism.
În acest sens, dezvoltarea relațiilor bilaterale trebuie susținută de arii concrete și consistente de interes printr-o atenție deosebită acordată diplomației parlamentare și a dialogului politic.Primirea de către președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a ambasadorului Republicii Chile, E.S. domnul Jorge Tagle Canelo
Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, l-a primit în data de 20 iulie a.c., pe domnul Jorge Tagle Canelo, ambasadorului Republicii Chile în România, în cadrul unei vizite de rămas bun la finalul misiunii sale diplomatice în România.
Doamna președintă Dragu i-a adresat felicitări pentru modul în care și-a îndeplinit cu succes mandatul în România și a exprimat mulțumiri pentru buna colaborare, atât cu structura parlamentară în susținerea unor proiecte de interes comun în relațiile bilaterale româno-chiliene, cât și pentru activitatea coordonată în plan multilateral. În acest sens, a transmis aprecieri pentru susținerea constantă pe care Republica Chile o acordă în obiectivele de aderare a României la OCDE.
De asemenea, domnul Jorge Tagle Canelo a apreciat modul deosebit în care a colaborat cu autoritățile române și în particular cu structurile de specialitate în politică externă din Parlament.Primirea de către președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, miercuri 14 iulie a.c., a E. S. Dl. Nikoloz Nikolozishvili, ambasadorul Georgiei și a domnilor Emil Jacotă, Însărcinat cu afaceri a.i. al Republicii Moldova și Paun Rohovei, Însărcinat cu Afaceri a.i. al Ucrainei în România
Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a declarat că România apreciază unitatea de acțiune manifestată de cei trei parteneri asociați, prin care se urmărește transmiterea, pe o singură voce, a unui mesaj puternic în sprijinul unei diferențieri mai pregnante în cadrul Parteneriatului estic, prin crearea de noi oportunități de aprofundare a asocierii politice și a integrării economice cu UE.

Anca Dragu: ”România susține demersul proeuropean și relaționarea strânsă cu Uniunea Europeană a celor trei state din Parteneriatul estic”.
 Primirea de către președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a ambasadoarei Republicii Croația, E.S. Marija Kapitanović
Președinta Senatului, Anca Dana Dragu, a primit-o joi, 1 iulie a.c., pe ambasadoarea Republicii Croația în România, E.S. Marija Kapitanović.
Demnitarul român a apreciat relațiile foarte bune dintre România și Republica Croația, care au ca fundament priorități similare în materie de politică externă, apartenența celor două state la UE și NATO și, respectiv, cooperarea la nivel multilateral.
Președinta Senatului a exprimat satisfacție pentru ritmul susținut al dialogului româno-croat din ultimii ani, manifestând interes pentru intensificarea contactelor între cele două foruri legislative, prilej cu care a subliniat importanța diplomației parlamentare pentru aprofundarea convorbirilor bilaterale pe teme de interes reciproc.
În cadrul dialogului, Anca Dana Dragu a pledat pentru o cooperare mai strânsă la nivel bilateral pe teme de interes comun, atât în cadrul UE, în special privind aderarea la Spațiul Schengen și continuarea discuțiilor începute în cadrul Conferinței privind viitorul Europei, cât și în planul relației transatlantice, ambele țări având ca obiectiv obținerea ridicării vizelor de intrare în SUA.<septembrie 2021>
LMaMiJVSD
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Go to top