Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK
Grupul Pro-America din Parlamentul României
Grupul Pro-America din Parlamentul României

Prezentare generală:

În ședința comună din 11 mai 2021, Senatul și Camera Deputaților au aprobat reconstituirea Grupului PRO - America, alcătuit din 31 de parlamentari români, senatori și deputați.

 

Grupul Pro-America a fost constituit în Parlamentul României la data de 16 decembrie 2010, printr-o Declaraţie prezentată în plenul reunit al celor două Camere.

 

Grupul Pro-America nu este un grup de prietenie în sensul regulamentelor celor două Camere, ci este un Grup din care fac parte, pe bază de voluntariat şi indiferent de apartenenţa lor politică, toţi acei parlamentari care împărtăşesc valorile democraţiei americane, care cred că pe baza acestor valori parteneriatul româno-american trebuie dezvoltat şi care susţin că România trebuie să contribuie activ la susţinerea Statelor Unite ale Americii, ca promotor al păcii, libertăţii şi democraţiei în lume.

 

Scopul asumat al Grupului Pro-America este de a sprijini dezvoltarea cooperării politice, strategice, civice, culturale şi, mai ales, economice şi tehnologice dintre România şi Statele Unite ale Americii, în cadrul şi în spiritul parteneriatului strategic intensificat, existent între cele două ţări. 

Contact:
CONGRESSIONAL ROMANIA CAUCUS

 

Go to top