Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK


Lista opiniilor exprimate pentru propunerea legislativă
L276/2017 Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.53/2003 - Codul Muncii
Data Start interval
Data Sfărșit interval
Text:
Numar de înregistrare al opiniei:

ProiectOpinie
L276/2017
Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.53/2003 - Codul Muncii
Număr de înregistrare: 240
Data de postare a opiniei: 05.07.2017 01:03:00
De la: JUHASZ JANOS
Textul opiniei: Nu inteleg de ce?,este necesar sa lucreze 10 ore/zi ca in occident, daca nu se acorda un salar la nivelul lor,conditiile de munca,de utilaje si infrastructura,scule,si altele,la noi au vechime de peste 20 de anii,in primul rind modificati legilatia cu obligarea angajatorului sa asigure conditi de munca si salarizare, intodeauna ne comparam cu occidentul,domnilor paralamentari care a-ti intiat aceasta propunere legislativa de a modifica art.112 din Codul Muncii,in contextul propunerii dvs. nu s-a tinut cont de toate domeniile muncii "oare se poate sa lucreze un om 10 ore" in transpotul de calatorii (aviatie,navigatie,transport intern/extern de calatorii,cai ferate si altele).As vrea sa va aduc la cunostinta din domeniul transprt public local unde sunt angajat ca vatman,si lucrez in doua schiburi,schimbul 1:ma trezesc la 03.30 sa ma prezint la serviciu la 04.25,la ora 04.30 incep sa muncesc pt. a transporta cetateni orasului Oradea,termin la ora 13.00,schimbul 2:incep la ora 13.00 si termin la ora 24.00,cel putin asa se desfasoara serviciul nostru,este foarte obositor trebuie sa fiu preventiv,sa am grija de calatori pe care ii transport si participanti din trafic, avind in vedere starea si vechime a vehiculelor care sunt in medie de peste 35 de ani,fara aer conditionat,iarna este frig in cabinele conducatorilor de bord(vatman,soferi autobuz,si alti),precum si circulatia de astazi in orasele mari de municipi din tara.In conditile date este un stres ridicat care duoa o perioada provoaca boli precum:diabet,spondiloza,discopatie lombara,preinfarct,comotii cerebrale,osteperoza,paralazie,pneomonie,bronsita cronica si altele.Nu s-a facut nici un studiu,anliza,statistica,rapoarte in privinta locurilor de munca din Romania,cind o sa aveti aceste date,sa veniti cu propuneri legislative cu obligarea angajatorului de a oferi conditii de munca decente si salarizare.Propun sa reflectati la un Proiect Legilastiv CONTRACTE DE MUNCA LA NIVEL NATIONAL PE SECTOARE DE ACTIVITATE sa aveti dezbateri doar cu sindicatele din sectoare de activitate,nu cu confederatiile sindicale.Va miltumesc.

L276/2017
Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.53/2003 - Codul Muncii
Număr de înregistrare: 236
Data de postare a opiniei: 27.05.2017 19:57:00
De la: Iancu Daniel
Textul opiniei: Propun abrogarea art.52 aln (1) lit b). Pana la ramanerea definitiva a unei hotarari date de o instanta de judecata persoana trimisa in judecata beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Propun ca cei trimisi in judecata sa fie lasati sa munceasca , nu suspendati pt na nu a avea posibilitatea sa se intretina si sa suporte rigorile legii penale. Nu toti trimisi in judecata sunt directori sau oameni instariti. sunt o multime de victime colaterale.oameni simpli care au semnat si au picat victime. Eventual sa nu le mai dea voie sa ocupe functii de conducere, sa li se dea alte atributii dar nicidecum angajatorul sa aiba posibilitatea sa suspende din functie. Un om simplu nu are cu ce se intretine pe perioada suspendarii si nici nu il mai angajeaza nimeni datorita trimiterii in judecata, un proces penal cu mai multi inculpati poate dura mai mult de un an de zile. Propun abrogarea art.52 alin 1 lit.b.



Go to top