Lista opiniilor exprimate pentru propunerea legislativă
L290/2016 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
Data Start interval
Data Sfărșit interval
Text:
Numar de înregistrare al opiniei:

ProiectOpinie
L290/2016
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
Număr de înregistrare: 328
Data de postare a opiniei: 20.04.2016 12:25:00
De la: vlad leonard
Textul opiniei: Ma numesc Vlad Leonard, 56 de ani, din anul 1983, iar in urma unui accident de MUNCA, sunt persoana cu handicap grav. Problematica si nevoile persoanei cu handicap sunt foarte complexe si diverse. Cazul meu: parintii au murit, am doi frati care ma ajuta, multumesc Domnului. Nu doresc sa fiu o povara pt. nimeni, insa pt. o viata decenta, singura sansa, sunt doar banii suficienti pt. realizarea acestor deziderate. Nu stiu de cati bani ar fi nevoie, dar sigur 340 plus 698 de lei, nu sunt suficienti. Mai am si pensie in cuantum de 478 de lei!! Referitor la pensie, cred ca este o mare inechitate, pensia sociala este 400 de lei, iar eu si altii ca mine, care am suferit accidente de munca, sa incasam doar cativa lei in plus!! Asadar aceasta propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap ar fi foarte bine venita in sprijinul ridicarii calitatii vietii persoanelor cu handicap. Va multumesc!! Doamne ajuta!!

L290/2016
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
Număr de înregistrare: 325
Data de postare a opiniei: 18.04.2016 19:19:00
De la: Abri Nicolae
Textul opiniei: Ma numesc Abri Nicolae, Brasov, str. Cetinii nr.6, tel. 0268513707 Sunt persoana cu handicap grav, ingrijit de mama mea de 82 ani, pentru ca nu mai gasim o persoana care sa ne ajute, iar Directia Servicii Sociale Brasov spune ca noi trebuie sa gasim asistentul social pentru ingrijirea mea si Directia Servicii Sociale Brasov o angajeaza. Dar LEGEA nr. 448 din 2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap - Republicata si Actualizata Forma sintetica la data 16-iulie-2015. CAPITOLUL III Servicii si prestatii sociale SECTIUNEA 1 Servicii sociale ART. 31 (1) Dreptul la asistenta sociala sub forma de servicii sociale se acorda la cerere sau din oficiu, dupa caz, pe baza actelor doveditoare, în conditiile prevazute de lege.
SECTIUNEA a 2-a Asistentul personal ART. 35 Persoana cu handicap grav are dreptul, în baza evaluarii sociopsihomedicale, la un asistent personal.
ART. 37 (2) Pe perioada absentei temporare a asistentului personal, angajatorul are obligatia de a asigura persoanei cu handicap grav un înlocuitor al asistentului personal.
ART. 44 Autoritatile administratiei publice locale prevazute la art. 43 alin. (2)(Primariile) au obligatia: a) de a angaja si salariza asistentul personal al persoanei cu handicap grav, în conditiile prezentei legi;
Dumneavoastra ce intelegeti din articolele extase din lege.
Totodata va rog sa analizati si CAPITOLUL II, Drepturile persoanelor cu handicap, SECTIUNEA a 5-a Transport, ART. 23 (1) Persoanele cu handicap grav si accentuat beneficiaza de gratuitate pe toate liniile la transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafata si cu metroul. (2) Beneficiaza de prevederile alin. (1) si urmatoarele persoane: a) însotitorii persoanelor cu handicap grav, în prezenta acestora; Pai daca sunt cu handicap grav si nu ma pot deplasa la cumparaturi, eu trebuie sa platesc persoana care imi procura alimentele, medicamentele si alte servicii, pentru ca ar fi hilar sa ma plimbe cu patul prin oras.
Va mulumesc Cu mult respect Nicolae Abri


L290/2016
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
Număr de înregistrare: 117
Data de postare a opiniei: 13.03.2016 20:10:00
De la: Elena Pomana
Textul opiniei: Când vorbim de politica, vorbim despre oameni care pot schimba vie?i în bine . Va scriu fiindca am initiat o campanie televizata anul trecut, “Marirea indemnizatiei persoanelor cu dizabilitati grave”, din dorinta de a schimba vietile acestora in bine. Mi am dorit sa realizez un proiect de initiativa legislativa care sa ofere persoanelor aflate in dificultati severe sansa la o viata decenta,frumoasa si linistita. Imi doresc ca persoanele cu dizabilitati grave sa beneficieze de ingrijire conform standardelor europene. Este inuman sa ceri unui om care nu se poate ajuta singur sa traiasca decent cu suma de 340 lei/luna din care trebuie sa plateasca medicamentele,lumina,gazele,mancarea,hainele etc Imi doresc ca art. 57 (1) din Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si art 58 alin.(4) din Legea nr.448/2006 sa fie reevaluate pentru a reusi sa oferim o indemnizatie conform tuturor statelor membre UE.
A?a cum este prevazut în art.28 din Conven?ia privind drepturile persoanelor cu dizabilitati, adoptata la New York de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite la 13 decembrie 2006, deschisa spre semnare la 30 martie 2007, semnata de România la 26 septembrie 2007 si ratificata prin Legea nr. 221/2010:
1.Statele parti recunosc dreptul persoanelor cu dizabilitati la un standard adecvat de viata pentru ele si familiile lor, inclusiv la alimentatie, îmbracaminte si locuinta adecvate si la îmbunatatirea continua a conditiilor de trai si vor lua masurile adecvate pentru a proteja si promova exercitarea acestui drept fara discriminare pe criterii de dizabilitate;
2. Statele parti recunosc dreptul persoanelor cu dizabilitati la protectie sociala si posibilitatea de a se bucura de acest drept fara discriminare pe criterii de dizabilitate si vor lua masurile adecvate pentru a proteja si promova respectarea acestui drept.
Sunt o tanara de 27 de ani ce se confrunta cu o dizabilitate locomotorie (o boala rara numita F.O.P-boala care osifica muschii tranformandu-i in oase). Cu toate acestea, inca de mica am fost tratata normal si am facut o scoala, un liceu, nu stiu cat este de admirat faptul ca am terminat 2 facultati si in prezent urmez cursurile masterale dar faptul ca am stat in picioare de dimineata pana seara doar pentru a putea reusi sa pun bazele unui vis care devine realitate inseamna o vointa puternica. Nu imi spuneti ca este imposibil, fiindca imposibil este sa pot sa ridic ceva de jos atunci cand cade. Vrea ca anul 2016 sa fie cel in care devenim un NEAM unit .
Site-ul oficial www.daruiestefericire.ro



Go to top