Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK


Lista opiniilor exprimate pentru propunerea legislativă
L181/2015 Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii apiculturii nr.383/2013
Data Start interval
Data Sfărșit interval
Text:
Numar de înregistrare al opiniei:

ProiectOpinie
L181/2015
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii apiculturii nr.383/2013
Număr de înregistrare: 56
Data de postare a opiniei: 27.03.2015 22:49:00
De la: Anca Lungu
Textul opiniei: Suntem o tara cu o traditie de cel putin 2 mii de ani de apiculura. Tot omul avea pe langa casa cativa stupi. Modificarea legii privind amplasarea stupinelor va duce la seriaose probleme deoarece "stupina din curtea casei" va trebui desfintata. Pana acum nu s-au semnalat probleme majore cauzate de felul de ampasare al stupinelor in vetrele satelor, si atunci nu inteleg de ce aceasta propunere de modificare a distantelor fata de vecini si locuri publice? In felul propus de dumneavoastra vor supravietui doar marii latifundiari, care-si vor putea permite terenuri mari si garduri electrice pentru stupinele amplasate in padure (cei din zonele de deal si munte). propunere: nu modificati atricolul privind distantele fata de vecinatati.

L181/2015
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii apiculturii nr.383/2013
Număr de înregistrare: 37
Data de postare a opiniei: 03.03.2015 21:51:00
De la: ionel tudorel
Textul opiniei: Imi exprim si eu opinia in legatura cu art 10 si anume amplasarea vetrelor de stupina in localitati.Consider ca propunerea actuala ar pune in ilegalitate foarte multi apicultori datorita faptului ca latimea multor curti este mica si face imposibila amplasarea stupilor in aceste curti.Prin aceasta nu se face decit sa forteze apicultori sa mute famililiile de albine in afara localitatilor sa forteze mullti apicultori sa renunte la aceasta activitate pentru ca nu-si permit financiar sa achizitioneze teren pentru vatra stupinei.Apoi in localitati sunt pomi fructiferi ,gradini de zarzavat flora spontana chiar nu este nevoie de albina pentru a poleniza ,cind in mari metropole se tin special familii de albine pentru polenizare.Consider ca distanta de 1m fata de gardul vecinilor este rezonabila si un gard inalt de 2m ar multumi pe toata lumea .Multumesc.

L181/2015
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii apiculturii nr.383/2013
Număr de înregistrare: 36
Data de postare a opiniei: 02.03.2015 12:38:00
De la: Ghita Petruta
Textul opiniei: In privinta amplasarii stupinei , consider ca este suficient sa fie terenul imprejmuit cu gard de 2m iar stupii sa fie amplasati la cel putin 1 m de acesta. Daca ar fi sa lasam pe toate laturile 5, respectiv 10 m, nu mai ramane spatiu pentru amplasarea stupilor. Mi se pare o modificare fara nici o justificare , in loc sa sprijine apicultura, va crea mari probleme in randul apicultorilor, care vor fi nevoiti sa caute vetre de stupina mult mai mari, ceea ce ar fi imposibil pentru multi apicultori. Cand se amplaseaza stupii, se tine cont de orientarea urdinisului in functie de punctele cardinale , de curentii de aer care pot omora albinele , de distanta dintre stuoi pe rand si intre randuri. Nu putem sa amplasam stupii unii peste altii ca sa pastam distanta de 10 m careia nu-i vad rostul .In alte tari, in marile orase , stupii sunt amplasati in spatiile verzi ,sau chiar pe blocuri. Noi de ce trebui sa le izolam atat ? Nu exista albine ucigase la noi in tara . In speranta ca veti tine cont de opinia mea (de fapt este a mai multor apicultori cu care am vorbit) , va multumim !

L181/2015
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii apiculturii nr.383/2013
Număr de înregistrare: 27
Data de postare a opiniei: 16.02.2015 23:54:00
De la: Baciu Octavian
Textul opiniei: Deoarece exista proprietati cu deschideri foarte mici (7,8,9,10 metri), modul de amplasare a familiilor de albine fata de curentii de aer ar afecta sanatatea acestora iar vecinii ar avea motive de dezbateri controversate, consider ca amplasarea stupilor fata de hotarele proprietatilor private sa se poata face la o distanta de cel putin un metru si ingradirea acestora cu obstacole de cel putin doi metri inaltime.



Go to top