Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, memoriu adresat Guvernului în sprijinul artiștilor independenți

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu a depus azi un memoriu la Ministerul Culturii, la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, șa Ministerul de Finanțe și șa Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri cerându-le să ia măsuri de urgență pentru a-i susține pe cei peste 10.000 de artiști independenți. Senatorul Vlad Alexandrescu a făcut această solicitare considerând că aceștia au fost direct afectați de măsurile adoptate de Guvern în contextul încercării de a preveni răspândirea pandemiei cauzată de Covid-19.
Vlad Alexandrescu: ” Peste 10.000 de artiști independenți: coregrafi, performeri, dansatori, actori, regizori, artiști vizuali, operatori, scriitori, scenografi, monteuri, editor film/video, cascadori, games designers, pictori, graphic designers, fotografi, cântăreți, compozitori, instrumentiști, ingineri de sunet, tehnicieni, artiști de circ, magicieni, iluzioniști, fashion designeri, restauratori etc  și-au văzut, literalmente, peste noapte, blocate toate sursele de venit. Acești oameni nu trăiesc decât din spectacolele și creațiile artistice care au fost intezise prin Ordonanța militară Numărul 1 iar  aproximativ 10% din ei sunt la limita sărăciei cronice, fără bani de mâncare mâine, cu zero economii. În calitate de fost ministru al Culturii și de senator în Comisia de Cultură a Senatului României, cer din nou Guvernului să ia măsuri urgente pentru susținerea artiștilor independenți.”
În urma apelului adresat pe rețele de socializare de Senatorul USR Vlad Alexandrescu, peste 8.000 de persoane au semnat o petiție on-line prin care se cere guvernului sprijinirea artiștilor independenți care sunt, acum, lipsiți de orice mijloace financiare de a se susține pe ei și familiile lor.  
 

Go to top