Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea, de către preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, senatorul Nicoleta Pauliuc, a președintelui Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din Republica Moldova, Lilian Carp

Senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională l-a primit joi, 2 septembrie 2021, pe Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din Republica Moldova.
Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională i-a adresat felicitări omologului său pentru rezultatul alegerilor parlamentare, reconfirmând angajamentul ferm al României în sprijinul proceselor de reformă și de integrare europeană asumate de autoritățile Republicii Moldova.
Senatorul Nicoleta Pauliuc a declarat că acum s-a deschis oportunitatea unei cooperări aprofundate pe toate palierele, inclusiv la nivel parlamentar, pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale.
Referitor la cooperarea în domeniul apărării, demnitarul român a specificat că este nevoie de voință politică solidă și determinare, pentru implementarea rapidă a reformelor necesare în relația cu UE. Acestea vor genera o dinamică pozitivă în raport cu UE și vor permite cetățenilor din Republica  Moldova să beneficieze de avantaje substanțiale.
Discuțiile au vizat, de asemenea, dezvoltarea relațiilor economice dintre România și Republica Moldova, în ciuda pandemiei de COVID-19, prin crearea unui mediu prietenos de afaceri pentru firmele din România.
În încheierea discuțiilor, cele două părți au fost de acord să se intensifice contactele la nivel de comisii parlamentare.Go to top