Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Relaţii internaţionale - Activităţi multilaterale

Cea de-a 42-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial al UNESCO (Manama, 28 iunie-3 iulie 2018)

O delegație a Comisiei permanente comune a Camerei deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, din care a făcut parte și dl senator Vlad-Tudor Alexandrescu, secretar al Comisiei,  a participat la cea de-a 42-a sesiune a Comitetului Patrimoniului Mondial al UNESCO (Manama, 28 iunie-3 iulie).
 
Pe agenda Comitetului au fost incluse mai multe rapoarte, între care cele referitoare la: activitățile Centrului Patrimoniului Mondial; stadiul de conservare a bunurilor incluse pe listele Patrimoniului Mondial și Patrimoniului Mondial în pericol; nominalizări și actualizarea respectivelor liste; Strategia globală pentru o Listă a Patrimoniului Mondial reprezentativă, echilibrată și credibilă. La solicitarea Guvernului României, Comitetul a decis amânarea înscrierii Peisajului Cultural Minier de la Roșia Montană în lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 
Go to top