Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului, dl Teodor Meleșcanu, a ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, E.S. dl Adrian Zuckerman

Președintele Senatului, dl Teodor Meleșcanu, l-a primit vineri, 10 ianuarie a.c., pe E.S. dl Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, în vizită de prezentare.
Înaltul demnitar român i-a adresat noului ambasador american felicitări pentru numirea în funcție şi l-a asigurat de sprijinul autorităților române în îndeplinirea cu succes a mandatului său. Totodată, a subliniat interesul României, în calitatea sa de partener predictibil și aliat statornic al SUA, pentru dezvoltarea și aprofundarea parteneriatului strategic, atât în privința dimensiunii politico-militare și de securitate, cât și referitor la componenta sa economică și investițională.
Dl Teodor Meleșcanu a evidențiat rolul diplomației parlamentare în dezvoltarea dialogului politic bilateral pe mai multe paliere de interes, precum și în întărirea cunoașterii reciproce și identificarea de noi proiecte de cooperare, transmițând că Parlamentul României este în măsură să contribuie efectiv la consolidarea unui cadru legislativ care să asigure, în continuare, stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri.
În cadrul întrevederii cu ambasadorul SUA, președintele Senatului a reliefat faptul că România, stat care a dovedit că își respectă angajamentele în plan bilateral și în cadrul NATO, urmărește cu perseverență înregistrarea de progrese decisive în vederea includerii României în Programul Visa Waiver cât mai curând posibil, urmând exemplului altor aliați din regiune.
Înaltul demnitar a reafirmat interesul României pentru aprofundarea cooperării cu SUA în domeniul securității energetice, ca dimensiune esențială a parteneriatului strategic, susținând importanța îndeplinirii dezideratului ca țara noastră să devină furnizor regional de securitate energetică. În planul securității regionale, dl Teodor Meleșcanu a evidențiat, de asemenea, rolul României în îndeplinirea obiectivelor împărtășite de aliați și contribuția noastră specifică la securitatea și prosperitatea spațiului euro-atlantic.

Go to top