Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicat de presă

Propunerea Senatorului USR Radu Mihail de îmbunătățirea serviciilor consulare a fost apropbată în unanimitate de Senat

Propunerea legislativă a senatorului USR de Diaspora, Radu Mihail, prin care se propune extinderea procesului de digitalizare şi îmbunătățirea calității serviciilor consulare prin implementare unui sistem de feed-back a fost adoptată în unanimite de plenul Senatului. 

Propunerea legislativă oferă cetățenilor români din Diaspora posibilitatea de a da un feedback privind interacțiunea cu reprezentanții misiunilor diplomatice, informațiile astfel colectate putând fi folosite în evaluarea calitativă şi cantitativă a serviciilor consulare, servind ca pilon central pentru îmbunătătirea acestora, acolo unde este cazul.

Radu Mihail, senator USR de Diaspora: ”Cetățenii români din Diaspora pot - chiar trebuie - să contribuie la îmbunătățirea serviciilor consulare, cu condiția să poată intra în dialog cu autoritățile, să aibă încredere în autorități, să perceapă că se ține cont de ceea ce spun. Propunerea noastră este foarte simplă:  ea prevede că remarcile cetățenilor să fie luate în considerare atunci când se evaluează serviciile consulare. De asemenea, propunerea face parte din inițiativa "Simplu ca Afară" pe care am lansat-o recent și care își propune să permită românilor din Diaspora să aducă idei de îmbunătățire a activității reprezentanților statului. Adoptarea acestui principiu pentru serviciile consulare este un prim pas.”

Propunerea legislativă prezentă face parte din proiectul "Simplu ca afară", un proces de consultare cu românii din străinătate organizat de iniţiatorul acestui proiect împreună cu organizaţia USR Diaspora. În cadrul aeestei consultări, cetăţenii români din străinătate sunt invitați să prezinte care sunt principalele trei aspecte pe care le-ar îmbunătăţi la activitatea oficiilor consulate şi ale administraţiei statului român în general. Din răspunsurile primite în urma primei faze a proiectului, a reieşit că cetăţenii îşi doresc să aibă la dispoziţie mijloace facile, inclusiv digitale, prin care să-şi spună opiniile privind interacţiunea cu consulatul de care aparţin.

Senatul este prima cameră sesizată, propunerea legislativă urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților, care este camera decizională.
 

Go to top