Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR PLUS Ștefan Pălărie: ”Finanțarea educației preuniversitare trebuie să urmeze elevul!”

Senatorul USR PLUS Ștefan Pălărie, președinte al Comisiei de muncă, susține că finanțarea activităților instructiv-educativ trebuie să urmeze elevul, indiferent de tipul de organizare a instituției: privată sau de stat.

Plenul Senatului a adoptat azi un amendament al senatorului USR PLUS la proiectul de lege al guvernului de modificare a OUG nr. 22/2021, prin care se încurajează persoanele juridice: instituții publice sau private, companii de stat sau private, organizații neguvernamentale sau culte recunoscute, să înființeze unități de învățământ preuniversitar.

Ștefan Pălărie: ”Prin aplicarea nediscriminatorie a principiului «resursa financiară urmează elevul», în baza căruia alocația bugetară aferentă unui elev, unui preşcolar sau antepreşcolar se transferă la unitatea de învățământ la care acesta învață, se încurajează investiția angajatorilor în unități de educație timpurie pentru proprii angajați; investiția organizațiilor neguvernamentale și a cultelor în  unități de învățământ de calitate pentru copiii din mediile dezavantajate și investiția operatorilor economici în învățământul profesional și dual. Statul își confirmă, astfel, calitatea de partener pentru cetățenii săi, pentru cei care înțeleg că educația copiilor este obligația noastră, a tuturor.”

USR PLUS militează că dreptul la educație pentru fiecare copil, care este garantat de Constituție, trebuie aplicat nediscriminatoriu, dincolo de dihotomia stat-privat. USR PLUS consideră că schimbând paradigma de finanțare, se încurajează performanța în educație, iar statul se angajează să fie un partener real al oricărei persoane juridice care dorește să investească în educație.
 



Go to top