Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a E.S. dl Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România - miercuri, 6 martie 2019

Președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit, astăzi, 6 martie 2019, pe E.S. dl Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, aflat în vizită de prezentare. Înaltul demnitar român i-a adresat noului ambasador felicitări pentru numirea în funcție şi l-a asigurat de sprijinul autorităților române în îndeplinirea cu succes a mandatului său.
Președintele Senatului a apreciat nivelul foarte bun al relației strategice româno-britanice, care asigură cadrul necesar dezvoltării și aprofundării cooperării sectoriale între cele două state, un factor necesar și determinant pentru viitorul relației bilaterale, după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. În acest context, dl Călin Popescu-Tăriceanu a reliefat rolul important pe care diplomația parlamentară îl are în reînnoirea Parteneriatului Strategic bilateral.
În cadrul dialogului au fost abordate aspecte referitoare la Brexit, precum și tematica legată de cooperarea bilaterală în domeniul securității la Marea Neagră. Totodată, președintele Senatului a evidențiat tendința ascendentă a schimburilor comerciale și a menționat deschiderea părții române de a explora modalități suplimentare de realizare a potențialului încă nedezvoltat în acest domeniu.
Dl Călin Popescu-Tăriceanu a apreciat contribuția la economiile celor două țări pe care o are numeroasa comunitate de cetățeni români rezidenți în Marea Britanie, care au demonstrat o foarte bună integrare socială și pe piața muncii, datorită pregătirii profesionale superioare și a împărtășirii de valori comune, favorabile construirii de punți între cele două țări.
 



Go to top