Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, a E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene în România

Senatorul Angel Tîlvăr, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, l-a primit marți, 8 februarie a.c., pe E.S. domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, ambasadorul Republicii Italiene în România.
În cadrul primirii au fost abordate teme ce ţin de stadiul și perspectivele relaţiei româno-italiene prin prisma colaborării în plan european, cu precădere în formatul Conferinței privind viitorul Europei, aderarea României la Spațiul Schengen și la zona Euro, rolul de actor global al Uniunii Europene și procesul de lărgire al acesteia.
Președintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tîlvăr a evidențiat importanța pe care România o acordă Conferinței privind viitorul Europei, aceasta fiind un moment de reflecție în evoluția proiectului european, din perspective politice, economice și sociale.
Totodată, domnia sa a subliniat importanța deosebită a aderării României la Spațiul Schengen, în condițiile în care România  îndeplinește criteriile de evaluare. În acest context, senatorul Tîlvăr a accentuat importanța adoptării salariului minim european, ca factor de creștere economică.
Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a militat pentru asigurarea, pe mai departe, a drepturilor comunității de români care trăiește, studiază și muncește în Italia.
Ambele părți au exprimat acordul asupra utilității creșterii colaborării în cadrul instituțiilor și organizațiilor Uniunii Europene, ca modalități de colaborare coordonată a intereselor comune pe diverse teme. În acest sens, a fost punctată viziunea comună privind extinderea UE în Balcanii de Vest, cât și în ceea ce privește importanța securității Flancului Estic al Uniunii.
 
 
 



Go to top