Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, a E.S. doamna Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria

Președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, a primit-o în data de 1 aprilie a.c., pe E.S. doamna Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria la București.
În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce ţin de consolidarea şi diversificarea cooperării între România şi Austria în domenii de interes comun.
Preşedinta Senatului a subliniat că Austria este un partener important pentru România, salutând aniversarea, anul trecut, a 100 de ani de relații diplomatice. În acest sens, domnia sa a punctat faptul că un pilon de bază al cooperării bilaterale îl reprezintă legăturile economice foarte strânse, amintind contribuția importanţă a  companiilor austriece din sistemul bancar din România.
În context, doamna Anca Dana Dragu a evidenţiat importanţa, pentru România, a creşterii eficienţei economice și competitivităţii financiare a sectorului privat. Acest aspect, împreună cu informarea corectă și asigurarea unei educaţii economico-financiare încă din şcoală, va duce, în viitor, la luarea unor decizii corecte și bazate pe analize serioase și obiective în aceste domenii,  eliberate de diverși factori emoționali sau subiectiv-conjuncturali.
De asemenea, a avut loc un schimb de idei pe teme privind combaterea traficului de fiinţe şi a violenţei domestice. Ambasadorul Austriei, a folosit acest prilej pentru a saluta organizarea de către preşedinta Senatului a unui eveniment, pe aceste subiecte, la care au participat ambasadori din mai multe state.
În același timp, președinta Senatului a trecut în revistă și alte iniţiative pe care le-a promovat în acest sens, arătând interesul pentru un schimb de bune practici şi informaţii în vederea conturării unor modificări benefice a legislaţiei româneşti referitoare la combaterea traficului de fiinţe şi a violenţei domestice.
 



Go to top