Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Vizita efectuată de delegația Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării în Republica Federală Germania

În perioada 2-4 martie 2019, delegația Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării, reprezentată de senatorul Dan Manoliu, vicepreşedintele Comisiei, și senatorul Ion Hadârcă, membru al Comisiei, a efectuat o vizită de lucru în Republica Federală Germania. Membrii Comisiei au participat la acest eveniment organizat de Asociația „Dacia” din Nürenberg, la invitaţia Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Tema principală a evenimentului a fost promovarea valorilor românești în Germania, cu participarea tuturor asociațiilor și parohiilor românești din zonă.   
Astfel, în data de 2 martie a.c., membrii Comisiei au avut întâlniri de lucru cu membri ai comunităţilor de români din Republica Federală Germania, la sediul Centrului cultural româno-german „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürenberg. Cu acestă ocazie, a fost apreciată activitatea diversă şi complexă a Centrului în susţinerea valorilor româneşti şi promovarea identităţii naţionale. Au fost dezbătute problemele cu care se confruntă românii aflaţi în Republica Federală Germania şi au fost propuse soluţii şi sugestii pentru întărirea dialogului şi colaborării cu structurile guvernamentale şi culturale din ţară.
La această întâlnire au luat parte: Lilla Debelka, secretar de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, deputatul Radu Nicolae Sebastian, secretar al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, deputatul Matei Adrian Dobrovie, membru al Comisiei, reprezentanţi mass-media din România, reprezentanţi ai administraţiei locale – Primăria din Nürenberg.
Duminică, 3 martie 2019, invitaţii au luat parte la slujba religioasă de la Parohia „Sfântul Mucenic Dimitrie” din Nürenberg şi la acţiunile Asociaţiei comunităţii româneşti „Dacia” din Republica Federală Germania, în contextul festivalului Faschingszg 2019 organizat de Primăria Nürenberg.
Vizita s-a încheiat în data de 4 martie a.c. cu întâlnirea la Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord cu ÎPS dr. Serafim Joantă, Mitropolit pentru Germania, Europa Centrală şi de Nord.
 



Go to top