Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Întrevederea dintre domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă, şi E.S. domnul Omer Ahmed Karim Berzinji, ambasadorul Republicii Irak

Domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut, marţi, 17 februarie 2015, o întrevedere cu E.S. domnul Omer Ahmed Karim Berzinji, ambasadorul Republicii Irak, aflat în vizită de rămas bun, cu ocazia încheierii misiunii sale în ţara noastră.

La întâlnire a luat parte şi domnul senator Titus Corlăţean, fost ministru al afacerilor externe, preşedinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, membru al Comisiei pentru politică externă.

Domnul preşedinte Petru Filip a exprimat mulţumiri pentru eforturile depuse de domnul ambasador Berzinji şi pentru evoluţiile înregistrate în relaţiile bilaterale dintre ţara noastră şi Republica Irak, pe timpul mandatului său.
Republica Irak reprezintă un foarte bun partener al României şi un prieten de încredere în Orientul Mijlociu. România se pronunţă pentru stabilitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială a Irakului, în vederea asigurării unei securităţi sporite în întreaga regiune.

În continuare, interlocutorii au făcut o scurtă trecere în revistă a situaţiei politice din zona Orientului Mijlociu, subliniind necesitatea soluţionării tuturor conflictelor, pe cale paşnică, precum şi a  descurajării ferme a oricăror activităţi teroriste.

Domnul senator Titus Corlăţean a dorit să sublinieze linia ascendentă a relaţiilor bilaterale româno-irakiene, înregistrată pe durata mandatului domnului ambasador Berzinji, timp în care s-a realizat o puternică intensificare a schimbului de vizite la cel mai înalt nivel.

Domnul Ambasador Berzinji a asigurat interlocutorii români că va rămâne întotdeauna fidel ţării noastre şi va fi o voce în favoarea strângerii şi consolidării şi pe viitor a relaţiilor cu România la toate nivelurile.
În finalul convorbirilor, partenerii români de discuţie i-au urat succes domnul ambasador în noua poziţie mai înaltă pe care o va ocupa în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Irak.


Go to top