Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului României, a E.S. Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda, și a E.S. Therese Hydén, ambasadorul Regatului Suediei la București – joi, 16 iunie 2022

 
Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului, Nicoleta Pauliuc, i-a primit, joi, 16 iunie a.c., pe E.S. Marjut Akola, ambasadorul Republicii Finlanda, și pe E.S. Therese Hydén, ambasadorul Regatului Suediei la București.
Nicoleta Pauliuc a reiterat susținerea fermă a României pentru aderarea Finlandei și Suediei, în cadrul unui calendar accentuat, la NATO. Senatorul român a dat asigurări că, imediat ce procesul de negociere pentru aderarea celor două state la Alianța Nord-Atlantică va fi finalizat, Parlamentul României va ratifica aderarea Finlandei și a Suediei la NATO.
În privința relației de colaborare în cadrul UE și a instituțiilor acesteia, demnitarul român a făcut apel la reprezentanții Finlandei și Suediei pentru sprijinirea aderării României la Spațiul Schengen. Totodată, senatorul Pauliuc a subliniat importanța aderării țării noastre la OCDE și a sprijinului finlandez și suedez pentru realizarea acestui obiectiv.
Demnitarul român a vorbit și despre necesitatea întăririi cooperării în plan parlamentar, între țările de pe Flancul Estic al NATO și al UE, pe subiecte ce țin de combaterea traficului de persoane și a traficului de droguri.
De asemenea, senatorul Pauliuc a făcut o prezentare a inițiativelor sale legislative privind lupta împotriva cancerului și sprijinirea supraviețuitorilor afecțiunilor oncologice.



Go to top