Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Senatorul USR Radu Mihail lansează campania ”Votează pentru Acasă” pentru alegerile parlamentare

Senatorul USR Radu Mihail lansează campania ”Votează pentru Acasă” care își propune să sprijine românii din Diaspora să iasă la vot în număr cât mai mare la viitoarele alegeri parlamentare.
 
Radu Mihail: ”Vom veni în sprijinul românilor din străinătate cu informații utile și răspunsuri la întrebările lor cu privire la organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în Diaspora. Le vom face vocea auzită de către autorități și de către parlament pentru că legislația electorală și organizarea alegerilor să permită ca mai bine de un milion de români să poată vota în condiții bune. La alegerile prezidențiale, împreună cu membrii USR Diaspora și mulți alți voluntari, am desfășurat campania #StopCoziLaVot și ne-am asigurat că cei aproape un milion de români au putut vota decent, fără a sta ore în șir la coadă la secția de votare. Prin Campania Votează pentru Acasă ne propunem să continuăm acțiunile întreprinse la alegerile precedente și să contribuim la o bună desfășurare a alegerilor parlamentare, cele mai importante dintre alegeri si cele prin care Diaspora poate avea o contribuție esențială în transformarea României.”
 
Campania pornește de la realitatea că actuala pandemie cere ca alegerile parlamentare în străinătate necesită mai multă atenție și o abordare timpurie, iar informațiile privind condițiile de vot vor trebui să cât mai mulți compatrioți.
 
În cadrul campaniei ”Votează pentru Acasă” organizatorii vor:
- promova înregistrarea online pe www.votstrainatate.ro ca alegător în secție sau prin corespondență
- informa permanent alegătorii cu privire la măsurile luate de statul român privind organizarea alegerilor parlamentare în Diaspora.
- promova activ ieșirea românilor din străinătate la vot și utilizarea votului prin corespondență;
- oferi sprijin alegătorilor, răspunzându-le la întrebări și îndrumându-i când ne vor cere ajutorul
- sprijini misiunile diplomatice în procesul de organizare a alegerilor parlamentare;
- organiza întrevederi și dezbateri cu cetățenii și cu reprezentanții instituțiilor implicate la nivel central în organizarea alegerilor în străinătate;
- încuraja alegătorii să se implice activ ca membru într-o secție de votare;
 - ajuta misiunile diplomatice în procesul de găsire a spațiilor potrivite și de organizare a secțiilor în străinătate corespunzător situației de la acel moment.



Go to top