Tipareste Micsoreaza litera Mareste litera
 

Comunicat de presă - Primirea de către dl Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, a E.S. dl Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România - joi, 20 septembrie 2018


Președintele Senatului României dl Călin Popescu-Tăriceanu l-a primit azi, 20 septembrie 2018 pe E.S. dl Kisaburo Ishii, ambasadorul Japoniei în România, în vizită de rămas bun, cu ocazia încheierii misiunii în România. Dl Călin Popescu-Tăriceanu l-a felicitat pentru mandatul încheiat cu succes și pentru aportul personal al acestuia la întărirea relației bilaterale. A evidențiat, de asemenea, contribuția deosebită  a E.S. Kisaburo Ishii la realizarea vizitei istorice în România a dlui Shinzo Abe, prim-ministrul Japoniei.
Înaltul demnitar român a subliniat că Parlamentul României dorește promoveze activ relația de parteneriat existentă între România și Japonia și a menționat cu satisfacție contribuția deosebit de importantă a Japoniei la dezvoltarea proiectului linie de metrou M6.
În cadrul întrevederii, cele două părți au confirmat interesul reciproc pentru consolidarea cooperării bilaterale în plan economic și investițional, pe bazele structurii profilului economic al Japoniei și a oportunităților avantajoase oferite de economia românească, parte a pieței interne a UE.
 


Adresa poştală: Calea 13 Septembrie 1-3, sector 5, Bucureşti, 050711; Centrala: +40 21 414 1111 +40 21 316 0300.
Hartă Site
Go to top