Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, a E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România

Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Nicoleta Pauliuc, l-a primit joi, 6 mai a.c., pe E.S. Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România.
În cadrul întrevederii au fost abordate teme ce ţin de consolidarea relaţiei bilaterale româno-britanice, cu accent pe domeniul apărării şi securității dar și în planul combaterii traficului de persoane, al violenței împotriva femeilor și al luptei împotriva cancerului.
Preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a evidenţiat relația bilaterală excelentă între cele două state şi a exprimat sprijinul pentru consolidarea şi intensificarea cooperării în materie de securitate și apărare dintre cele două ţări. De asemeni, a arătat aprecierea pentru angajamentul ferm al Regatului Unit în sprijinul eforturilor vizând consolidarea descurajării și apărării NATO pe flancul estic, subliniind interesul pentru aprofundarea și diversificarea Parteneriatului Strategic bilateral, având în vedere realitățile post-BREXIT.
În acest context, au fost abordate perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării, atât militar, în teren, cât și al înzestrării cu tehnică de luptă. Senatorul român a amintit de Carta Albă a Apărării, aprobată recent la nivelul comisiilor reunite de apărare şi ordine publică din Parlamentul României, care are la baza prevederile Strategiei naţionale de apărare a țării 2020-2024 și care fundamentează obiectivele politicii de apărare pe acordul politic naţional privind alocarea de către Guvern a 2% din Produsul Intern Brut pentru apărare, până în anul 2026.
Președintele Comisiei a expus prioritățile agendei politice a domniei sale pentru următorii ani, centrate, în special, pe consolidarea cooperării industriale, în domeniul industriei de apărare, cu accent pe fructificarea parteneriatelor strategice în care este implicată țara noastră, precum și pe politicile de sănătate, cu accent pe politicile preventive și curative în ceea ce privește diferitele tipuri de cancer care afectează populația României. Întărirea politicilor de combatere a traficului de persoane și o abordare centrate pe victime – exploatarea prin muncă, prin cerșetorie sau prin alte forme de exploatare reprezintă, de asemenea, teme pe care domnia sa le urmărește în activitatea publică.



Go to top