Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președintele Senatului, dl Călin Popescu-Tăriceanu, a ambasadorului Emiratelor Arabe Unite în Români, E.S. dl Ahmed Abdullah Al Matrooshi - joi, 13 septembrie 2018

Preşedintele Senatului României, dl Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit joi, 13 septembrie a.c., pe ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, E.S. dl Ahmed Abdullah Al Matrooshi, în vizită de prezentare. Discuțiile au vizat priorităţile cooperării bilaterale, cu accent pe identificarea de noi domenii de colaborare pe linie economică, în special în agricultură, transporturi sau turism.
Preşedintele Senatului a exprimat interesul în dezvoltarea dialogului politic la nivel parlamentar, subliniind necesitatea dezvoltării diplomaţiei parlamentare ca instrument de susținere a promovării relațiilor bilaterale dintre cele două state.
În cadrul întrevederii, a avut loc şi o trecere în revistă a evoluţiilor recente din regiunea Golfului Persic și Orientul Mijlociu, înaltul demnitar român reafirmând importanța eforturilor liderilor din regiune pentru cultivarea unui climat favorabil de dialog în domeniul umanitar și de identificare a soluțiilor politice între părți.



Go to top