Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Mesajul Președintei Senatului, Anca Dragu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Astăzi sărbătorim Ziua Culturii Naționale, odată cu aniversarea a 171 de ani de la nașterea poetului nostru Mihai Eminescu.
 
Este un bun prilej pentru a fi sinceri și a ne întreba – noi, ca politicieni - dacă am făcut suficient pentru a sprijini cultura și arta, în general. Mă refer la deschiderea spre dialog și colaborare de care au dat dovadă reprezentanții noștri în Parlament, de-a lungul timpului. Nu în momente de criză sau de oportunitate electorală, ci în fiecare zi. 
 
Domeniul cultural are nevoie de măsuri de susținere nu doar acum, ci are nevoie de o viziune pe termen lung din partea statului român, are nevoie de predictibilitate. 
 
Artiștii și creatorii noștri trebuie ajutați și sprijiniți. Nu este suficient doar să ne mândrim cu ei atunci când sunt aplaudați pe scene internaționale sau să ne bucurăm de rezultatele creației lor.
 
Trebuie să punem umărul la efortul pe care ei îl fac zilnic și să știm să ascultăm. Și, cel mai important, să luăm atitudine și să acționăm. Eu una asta voi face!
 
 



Go to top