Site-ul Senatului României folosește cookie. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosiri cookie-urilor conform OUG 13/24.04.2012 și REGULAMENTUL (UE) 2016/679. OK

Comunicate de presă

Primirea de către președinta Senatului, doamna Anca Dana Dragu, a E.S. domnul Kim Yong-ho, ambasadorul Republicii Coreea la București, în vizită de prezentare

Președinta Senatului României, doamna Anca Dana Dragu, l-a primit joi, 8 aprilie a.c., pe E.S. domnul Kim Yong-ho, ambasadorul Republicii Coreea la București, în vizită de prezentare.
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au confirmat caracterul substanțial al Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Coreea, arătând angajamentul ambelor părți pentru continuarea, de o manieră susținută, a cooperării bilaterale și a dialogului la toate nivelurile.
Președinta Senatului și ambasadorul Republicii Coreea la București au subliniat relevanța diplomației parlamentare în promovarea intereselor comune, pledând în favoarea menținerii dinamicii deosebit de pozitive a colaborării la nivelul celor două foruri legislative.
Discuțiile au vizat, totodată, modalități concrete de diversificare și aprofundare a relației economice bilaterale, prin valorificarea superioară a potențialului existent. În context, președinta Senatului a exprimat interesul statului român pentru atragerea de noi investiții cu capital sud-coreean în economia românească, arătând că aceasta oferă diferite oportunități de investiții în domenii precum industria auto, industria chimică, energie și infrastructură.
Totodată, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la cooperarea în plan multilateral, exprimând apreciere pentru buna cooperare, sprijinul reciproc în planul candidaturilor României și Republicii Coreea și pozițiile similare adoptate în domeniul drepturilor omului. Cu acest prilej, ambasadorul Kim Yong-ho a salutat poziția constantă a României în ceea ce privește reglementarea pașnică a situației din Peninsula Coreea.
Un element important subliniat de președinta Senatului, în cadrul cooperării multilaterale, a vizat candidatura țării noastre la Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. Anca Dana Dragu a arătat că acesta reprezintă un obiectiv strategic al politicii externe a României și a adresat mulțumiri Republicii Coreea pentru sprijinul acordat în acest dosar.
Totodată, întrevederea a prilejuit un schimb de opinii pe tema gestionării situației pandemice și a bunei cooperări dintre cele două  state în contextul generat de virusul SARS – CoV2.



Go to top